Lezen met André Kuipers

André wil jonge kinderen graag inspireren en enthousiasmeren. Kinderen zijn van nature leergierig en lezen is belangrijk voor ieder kind. In boeken reizen kinderen mee naar werelden waar ze ruimte kunnen maken voor hun fantasie en hun dromen.
Voor ouders en verzorgers betekent het vaak een knus moment samen op de bank, of vlak voor het slapengaan. Door te lezen leren kinderen de taal kennen en neemt hun fantasie hen mee naar een universum waar alles mogelijk is.

André Kuipers en de Kleine Astronauten 3, 2, 1, GO!

André ‘de Kleine Astronaut’ krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Academy. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte! Maar er is één voorwaarde. Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen. En er mogen maar twee kinderen mee… Een spannend (zelf)leesboek, afgewisseld met geweldige weetjes over reizen naar de ruimte, verteld door André.

Speciaal voor dit boek is een gratis lesbrief ontwikkeld die zowel thuis als op school kan worden gebruikt. De lesbrief is hier te downloaden.

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Op Reis langs de Planeten

In Op reis langs de Planeten stapt jouw jonge ruimtevaarder in zijn of haar eigen ruimtepak voor een spannend én leerzaam ruimtevaartavontuur, samen met de Kleine Astronaut en André Kuipers. Er is in dit kleurrijke, gepersonaliseerde boek volop ruimte voor een bijzondere, persoonlijke touch!

  • Op een aardbol kun je aangeven in welk land jouw jonge ruimtevaarder woont.
  • Schrijf een persoonlijke boodschap voor jouw astronaut, met een mooie foto van jezelf.
  • Jouw ruimtevaarder maakt actief deel uit van het avontuur en is op iedere pagina zichtbaar met gezicht en/of voornaam.
  • Duurzame keuze: geprint op papier van olifantsgras, dat is beter voor onze planeet.
Bestellen bij YourSurprise

Doeboek

Wetenschap en techniek voor kinderen: met dit doeboek leren jonge astronauten alles over de ruimte. Dit doeboek staat vol met de leukste taal- en rekenpuzzels, proefjes, verhalen, weetjes, creatieve opdrachten, moppen en raadsels.

Behalve dat kinderen spelenderwijs heel veel over de ruimte leren, oefenen ze ook de belangrijkste basisvaardigheden van school: taal, lezen, spelling, schrijven en rekenen. Kortom: in dit boek vind je alles wat een toekomstig astronaut nodig heeft!

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Hoe word ik astronaut?

Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het?

In dit superinteressante boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken.

Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen!

Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtsloos te zijn.

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Kun je gamen in de ruimte? 101 grappige, persoonlijke en gekke vragen aan André Kuipers

Wat gebeurt er als je moet huilen in de ruimte? Droom je in de ruimte anders dan op aarde? Kun je je veters strikken in het heelal?

In Kun je gamen in de ruimte? beantwoordt André 101 grappige, persoonlijke en gekke vragen die door wetenschapsjournalist Sander Koenen zijn geselecteerd uit meer dan tienduizend vragen die door kinderen aan André zijn gesteld.

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com