Lezen met André Kuipers

André wil jonge kinderen graag inspireren en enthousiasmeren. Kinderen zijn van nature leergierig en lezen is belangrijk voor ieder kind. In boeken reizen kinderen mee naar werelden waar ze ruimte kunnen maken voor hun fantasie en hun dromen.
Voor ouders en verzorgers betekent het vaak een knus moment samen op de bank, of vlak voor het slapengaan. Door te lezen leren kinderen de taal kennen en neemt hun fantasie hen mee naar een universum waar alles mogelijk is.

AVI-lezen met André Kuipers en de Kleine Astronauten in ‘Feest in de ruimte’

Drie, twee, één…
Daar gaan de kleine astronauten.
Ze mogen weer op missie!
Valentina heeft dubbel geluk.
Ze is jarig in de ruimte.
Maar gaat haar feestje wel door?

Voor kinderen die lezen op AVI E4 niveau, heeft Zwijsen een feestelijk leesboek uitgebracht over de kleine astronauten. Een spannend en vrolijk verhaal, vol grappige ruimtevaart-weetjes van Valentina. Zwijsen is leesspecialist sinds 1846. Ruim 80% van de kinderen op school leert op school lezen met Zwijsen. Lezen is belangrijk voor ieder kind; het is de basis voor leren, van rekenwerk tot schrijven en van geschiedenis tot aardrijkskunde.

‘FEEST IN DE RUIMTE’ is behalve te lezen op school, ook te koop in de webshop, bij je plaatselijke boekhandel en bij bol.com.

André Kuipers en ‘De Kleine Astronauten redden de dieren’

Dieren op aarde redden in de ruimte, het kan! Een dolfijn die verstrikt is geraakt in een net in de oceaan. Een op hol geslagen kudde olifanten die recht op een dorp afrent. Een panda die is verdwaald door ontbossing. De kleine astronauten André en Valentina beleven met hun vriendin Stella en haar opa, die als ranger werken op aarde, spannende avonturen.

André schenkt de opbrengst van dit boek aan het Wereld Natuur Fonds waarvan hij al 20 jaar ambassadeur is.

DE KLEINE ASTRONAUTEN REDDEN DE DIEREN is ook te koop in de webshop, bij je plaatselijke boekhandel en bij bol.com. Ga je mee op avontuur met de Kleine Astronauten en ranger Stella?

André Kuipers en de Kleine Astronauten MISSIE ONMOGELIJK!

André en Valentina logeren als echte astronauten in het ruimtestation. Professor Korolov vraagt of ze hem willen helpen bij een belangrijk maar vooral ook supergeheim ruimte-experiment. André twijfelt. Het klinkt heel interessant, maar ook gevaarlijk.
Dan gaat het alarm. Een stuk ruimtepuin vliegt recht op het ruimtestation af…

In de reeks van zelfleesboeken is na 3, 2, 1 GO! en CODE ROOD nu MISSIE ONMOGELIJK gelanceerd.
Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

André Kuipers lanceert prentenboek Hoe word je astronaut?

Hoe word je astronaut? Het is de vraag die André het meest wordt gesteld. In dit prentenboek met prachtige illustraties van Paco Vink geeft André op speelse wijze antwoord op die vraag. 

André de Kleine Astronaut krijgt bezoek. Zijn neefje Max komt logeren en dat is altijd een groot feest! Max wil later astronaut worden. Maar… hoe doe je dat? Moet een astronaut hoog durven klimmen? Goed kunnen zwemmen? En wat allemaal nog meer? André en zijn astronautenvriendinnetje Valentina nemen Max mee naar een bijzondere plek en verklappen daar een echt astronautengeheim. 

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Govert Schilling en André Kuipers lanceren Atlas van de ruimte

Zouden we niet iets vaker omhoog moeten kijken? Overdag zie je vaak prachtige wolkenpartijen waarin je grappige vormen kunt ontdekken. En ’s nachts kun je je vergapen aan een met sterren bezaaide hemel. Eigenlijk zien we maar een heel klein stukje van het onmetelijk grote heelal. Samen met Govert Schilling, wetenschapsjournalist en auteur van tientallen boeken over sterrenkundige onderwerpen, maakte André de Atlas van de ruimte. Daarin vertellen zij over de manieren waarop onderzoekers de geheimen van het heelal proberen te ontrafelen. Onderzoekers gebruiken daarvoor telescopen op aarde en in de ruimte. Iedere dag zien we nieuwe dingen en we leren steeds meer over het ontstaan van het heelal en alle bijzondere verschijnselen die daar zijn. ‘Atlas van de Ruimte’ is een groot familieboek met echte foto’s, waarin je samen met de Kleine Astronauten op ontdekkingstocht gaat door het heelal.

De Kleine Astronauten André, Valentina, Muis en Laika staan te trappelen om met jou een bijzondere reis door de ruimte te maken. Doe je helm op en trek je handschoenen aan, dan kunnen we vertrekken! Ga je mee?

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

André Kuipers en de Kleine Astronauten CODE ROOD!

André en Valentina schieten door de ruimte, in hun raket op weg naar het ruimtestation. Als ze vlakbij zijn, gebeurt er een ramp: het station is buiten werking. Code Rood!
André is goed in gamen, maar zelf een raket aan het ruimtestation koppelen is wel even iets anders. Het zweven in gewichtsloosheid maakt het extra moeilijk. En in het ruimteschip zelf wordt het nog spannender!
Speciaal voor dit boek is een gratis lesbrief ontwikkeld die zowel thuis als op school kan worden gebruikt. De lesbrief is hier te downloaden.
Lees ook 3, 2, 1, GO!
Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Atlas van de aarde. Reis om de wereld met de Kleine Astronauten

In 90 minuten een reis om de wereld maken? HET KAN! Vlieg mee met de Kleine Astronauten aan boord van een raket en ontdek de aarde vanuit de ruimte.

In Atlas van de aarde kijk je vanuit de ruimte naar zestien heel bijzondere plekken waardoor je op een andere manier gaat kijken naar de mooie, maar kwetsbare planeet waarop wij wonen.

Dit bijzondere, grote kijkboek is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek en encyclopedie in één. Boordevol unieke foto’s die André tijdens zijn ruimtemissie maakte, illustraties en interessante weetjes. Je raakt niet uitgekeken!

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

André Kuipers en de Kleine Astronauten 3, 2, 1, GO!

André ‘de Kleine Astronaut’ krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Academy. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte! Maar er is één voorwaarde. Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen. En er mogen maar twee kinderen mee… Een spannend (zelf)leesboek, afgewisseld met geweldige weetjes over reizen naar de ruimte, verteld door André.

Speciaal voor dit boek is een gratis lesbrief ontwikkeld die zowel thuis als op school kan worden gebruikt. De lesbrief is hier te downloaden.

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Op Reis langs de Planeten

In Op reis langs de Planeten stapt jouw jonge ruimtevaarder in zijn of haar eigen ruimtepak voor een spannend én leerzaam ruimtevaartavontuur, samen met de Kleine Astronaut en André Kuipers. Er is in dit kleurrijke, gepersonaliseerde boek volop ruimte voor een bijzondere, persoonlijke touch!

  • Op een aardbol kun je aangeven in welk land jouw jonge ruimtevaarder woont.
  • Schrijf een persoonlijke boodschap voor jouw astronaut, met een mooie foto van jezelf.
  • Jouw ruimtevaarder maakt actief deel uit van het avontuur en is op iedere pagina zichtbaar met gezicht en/of voornaam.
  • Duurzame keuze: geprint op papier van olifantsgras, dat is beter voor onze planeet.
Bestellen bij YourSurprise

Doeboek

Wetenschap en techniek voor kinderen: met dit doeboek leren jonge astronauten alles over de ruimte. Dit doeboek staat vol met de leukste taal- en rekenpuzzels, proefjes, verhalen, weetjes, creatieve opdrachten, moppen en raadsels.

Behalve dat kinderen spelenderwijs heel veel over de ruimte leren, oefenen ze ook de belangrijkste basisvaardigheden van school: taal, lezen, spelling, schrijven en rekenen. Kortom: in dit boek vind je alles wat een toekomstig astronaut nodig heeft!

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Hoe word ik astronaut?

Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het?

In dit superinteressante boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken.

Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen!

Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtsloos te zijn.

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com

Kun je gamen in de ruimte? 101 grappige, persoonlijke en gekke vragen aan André Kuipers

Wat gebeurt er als je moet huilen in de ruimte? Droom je in de ruimte anders dan op aarde? Kun je je veters strikken in het heelal?

In Kun je gamen in de ruimte? beantwoordt André 101 grappige, persoonlijke en gekke vragen die door wetenschapsjournalist Sander Koenen zijn geselecteerd uit meer dan tienduizend vragen die door kinderen aan André zijn gesteld.

Te bestellen via onze webshop , bij je plaatselijke boekhandel en via bol.com