De theatervoorstellingen van André Kuipers

Wie gaat er niet graag met kinderen naar het theater? Het is een magische plek waar toneelspel, muziek, informatie en de interactie met het publiek samenkomen in een voorstelling. Voor de meeste kinderen is het een prachtige manier om op levendige wijze iets te leren (en vaders, moeders, verzorgers, opa’s of oma’s steken er vaak ook nog iets van op).

Er zijn twee voorstellingen: de mini-solovoorstelling Het Astronautje voor de kleintjes vanaf 4 jaar en Space Academy voor oudere kinderen vanaf 8 jaar en hun familie, gepresenteerd door André Kuipers en wetenschapsjournalist Sander Koenen. Na afloop van de Space Academy-voorstelling mogen kinderen in de zaal live vragen stellen aan André Kuipers!

Theatervoorstelling Space Academy (8+)
Een waanzinnige reis naar de ruimte voor de hele familie!

Zet je schrap voor een waanzinnige reis naar de ruimte! Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen nemen je mee naar een wereld waar boven en onder niet bestaan. Een wereld waar je kunt hardlopen op de muur, fietsen zonder zadel en waar je drinken uit de lucht slurpt, omdat het zweeft in bollen om je heen!

Bij Space Academy komt de ruimtevaart écht tot leven. Met de mooiste videobeelden en live experimenten ben jij voor even astronaut. Je ontdekt hoe een raketlancering voelt. Hoe je slaapt, sport en eet in de ruimte. Je ontdekt hoe het voelt om te zweven en of jij dat hier op aarde ook kunt beleven. Riemen vast en aftellen maar. Want in de ruimte valt waanzinnig veel te ontdekken. Ga jij ooit wonen op Mars? Bestaat buitenaards leven? Hoe gaat het in de toekomst verder met onze planeet aarde? En ook niet onbelangrijk: wat doe je eigenlijk als je naar de wc moet, daarboven?

Aan het eind van de voorstelling mogen kinderen live hun vraag stellen aan André.

Als gevolg van de covid-19 pandemie konden de voorstellingen in seizoen 2020/2021 helaas niet doorgaan. Vanaf januari t/m maart 2022 is Space Academy weer te zien in verschillende theaters door heel Nederland. Houd de speellijst in de gaten op spaceacademy.nl

Meer informatie

Theatervoorstelling Het Astronautje (4+)
Over het durven waarmaken van een droom…

Eerder kwamen in de reeks ‘André het astronautje’ zes prentenboeken uit. Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In ‘Het Astronautje’ stelt een jonge onderzoeker deze vragen vanachter zijn computer. Met hulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn grote reis naar de maan. Hij is druk in de weer op Aard-bol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal aangekomen gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking!

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers en bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken kinderen op geanimeerde wijze kennis met ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. De voorstelling is een theatrale vertaling van ‘André het Astronautje’ waarin André Kuipers laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

Meer informatie