Nieuws

2021 is een bijzonder jaar voor de bemenste ruimtevaart. Op 12 april is het precies 60 jaar geleden dat de eerste mens naar de ruimte vloog en een baan om de aarde maakte. Dat was Joeri Gagarin. Als je één keer in een baan om de aarde hebt gedraaid, dan ben je astronaut! Het is dus óók de dag waarop we vieren dat het beroep ‘astronaut’ (in Rusland zegt men ‘cosmonaut’, in Nederland simpelweg ‘ruimtevaarder’) ontstond. Dus eigenlijk bestaat Andrés beroep nog niet zo heel lang!

Dit jaar is óók bijzonder omdat ‘André het astronautje’ is omgedoopt tot ‘André Kuipers en de Kleine Astronauten’. Om ook iets oudere kinderen tot ongeveer 9 jaar te laten meereizen, neemt André Kuipers vanuit het Mission Control Center zijn astronautenteam onder zijn hoede op nieuwe, spannende avonturen in het heelal. Met prachtige illustraties van Paco Vink. 

Op deze pagina delen we het nieuws rondom de Kleine Astronauten en Andrés activiteiten met én voor kinderen.

Mei 2021 – Kun je gamen in de ruimte? en 100 andere grappige, persoonlijke en brutale vragen aan André

Wat gebeurt er als je moet huilen in de ruimte? Droom je in de ruimte anders dan op aarde?

Kun je je veters strikken in het heelal?

In Kun je gamen in de ruimte? beantwoordt André 101 grappige, persoonlijke en gekke vragen. Geselecteerd uit meer dan tienduizend vragen die door kinderen aan André zijn gesteld. Geschreven door wetenschapsjournalist Sander Koenen.

April 2021 – Lancering van nieuw avonturenboek: 3, 2, 1, GO!

Op 12 april, het is dan internationale ‘Dag van de Kosmonauten’, lanceert André zijn splinternieuwe zelfstandig te lezen avontuur in een nieuwe reeks avonturen van de Kleine Astronauten: 3, 2, 1, GO! 

André ‘de Kleine Astronaut’ krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Academy. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte! Maar er is één voorwaarde. Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen. En er mogen maar twee kinderen mee…

Een spannend (zelf)leesboek, afgewisseld met de leukste weetjes over reizen naar de ruimte, verteld door André. 

Speciaal voor dit boek is een gratis lesbrief ontwikkeld die zowel thuis als op school is gebruiken. Je kunt de lesbrief hier downloaden.

20 maart 2021 – Op Reis langs de Planeten met jouw (klein)kind in de hoofdrol!

In Op reis langs de Planeten stapt jouw jonge ruimtevaarder in zijn of haar eigen ruimtepak voor een spannend én leerzaam ruimtevaartavontuur, samen met de Kleine Astronaut. Er is in dit kleurrijke, gepersonaliseerde boek volop ruimte voor een leuke, persoonlijke touch!

  • Op een aardbol kun je aangeven in welk land jouw jonge ruimtevaarder woont. 
  • Schrijf een persoonlijke boodschap voor jouw astronaut, met een mooie foto van jezelf. 
  • Jouw ruimtevaarder maakt actief deel uit van het avontuur en is op iedere pagina zichtbaar met gezicht en/of voornaam.
  • Geprint op papier van olifantsgras, dat is beter voor onze planeet. 
Bestellen bij YourSurprise